Hoe lever ik het mestmonster aan?

MESTONDERZOEK INCL. MESTMONSTERKIT (per post)

Als je via de webshop een mestonderzoek incl. mestmonsterkit hebt besteld dan krijg je deze thuisgestuurd. In deze mestmonsterkit zit een door PostNL goedgekeurde enveloppe voor het versturen van biologische materialen, een lekvrije sealbag, absorptiemateriaal, een handschoen, kartonnen bescherming en een korte vragenlijst.

1. Schrijf op het etiket van de sealbag de naam van het dier, naam eigenaar en de datum waarop je het mestmonster genomen heeft. 
2. Pak met de handschoen een klein beetje verse mest dat niet in aanraking is geweest met de grond en doe dit in de sealbag. In principe is 1-2 mestballetjes voldoende. Ik hebben ongeveer 4 gram nodig om een goed mestonderzoek te kunnen uitvoeren. Zorg er voor dat er zo weinig mogelijk lucht bij het mestmonster zit. Druk de mest een beetje plat zodat deze door de brievenbus past. De sealbag kan dichtgeplakt worden door de rode plakstrip te verwijderen. Om een mestonderzoek bij kleine grazers (schapen/geiten) uit te kunnen voeren heb ik gelijke delen mest van 10-15 schapen uit dezelfde groep nodig.

LET OP! Bewaar het mestmonster zo koel mogelijk tot het moment van verzenden! Mestmonsters mogen niet ouder zijn dan 1 dag.
3. Vul de bijgeleverde vragenlijst zo volledig mogelijk in.
4. Doe het mestmonster samen met het absorptiemateriaal tussen het karton in de enveloppe. Voeg ook de ingevulde vragenlijst toe.
5. FRANKEER DE ENVELOPPE VOLDOENDE!
Verstuur de enveloppe liefst direct naar mij maar niet op zaterdag of zondag. Controleer op onze website de dagen dat ik gesloten ben door vakanties en feestdagen.

MESTONDERZOEK EXCL. MESTMONSTERKIT (zelf afleveren)

Als je via de webshop een mestonderzoek hebt besteld waarbij je het mestmonster zelf op afspraak komt langs brengen dan ga je als volgt te werk:

1. Vul de vragenlijst die je per e-mail hebt ontvangen zo volledig mogelijk in en retourneer deze per mail aan mij.
2. Na het ontvangen van de ingevulde vragenlijst maak ik met jou een afspraak waar en wanneer je het mestmonster af kunt komen leveren.
3. Pak een klein beetje verse mest dat niet in aanraking is geweest met de grond en doe dit in een plastic zakje. In principe is 1-2 mestballetjes voldoende. Ik hebben ongeveer 4 gram nodig om een goed mestonderzoek te kunnen uitvoeren. Zorg er voor dat er zo weinig mogelijk lucht bij het mestmonster zit. Doe een tweede plastic zakje er om heen om lekken te voorkomen. 
4. Schrijf op een enveloppe naam van het dier, naam eigenaar en de datum waarop je het mestmonster genomen heeft.

LET OP! Bewaar het monster zo koel mogelijk tot het moment van afleveren! Mestmonsters mogen niet ouder zijn dan 1 dag.